Erik Verdonck – De Smaak van De Keyser, smaakvol dineren en logeren in Hasselt en omgeving. ISBN 978-90-209-7963-3, 192 pagina’s, € 19,95. Tielt / Arnhem: Lannoo 2008.
Ik heb met genoegen naar de Vlaamse kwaliteitsserie De Smaak van de Keyser gekeken. Het gaat over een familie die in Hasselt een jeneverstokerij bestiert. Eten en drinken nemen zowel in de serie als in het boek een belangrijke plaats in. Dit boek vertelt allereerst het verhaal van de serie, de inhoud van de afleveringen en de personages. Vervolgens komt de streek aan de orde waar het verhaal zich afspeelt. Allereerst Hasselt en vervolgens Belgisch Limburg, Luik, het fort Eben-Emaul, Maastricht en Aken. En dat is een schitterend geïllustreerde toeristische beschrijving geworden met vele culinaire hoogtepunten en recepten van streekproducten. Ik neem me voor binnenkort met dit boek in de hand op zoek te gaan naar de smaak van de Keyser.
Dit boek is eveneens besproken in de rubriek PuurCultuur op MeerRadio, woensdag 17 juni 2009.