Dubbelspel

Drugshandel in het Gooi

Muziek en drugs.

In de eerste verhaallijn gaat het over de officier van justitie Rixt van Leeuwen. Samen met de politie jaagt ze op een drugsbende, maar ook haar privéleven,  haar gezin en haar huwelijk komen aan de orde. Het boek speelt zich af in Blaricum. In de andere verhaallijn gaat het over de familie De Saussure en dan vooral over de zusjes Valerie en Aisha die wereldberoemd zijn als pianoduo. Deze familie woont in de zelfde buurt als Rixt. De verhaallijnen raken elkaar als Aisha een relatie krijgt met een bendelid van de drugsbende waar Rixt op jaagt. Dit leidt tot zeer spannende verwikkelingen.

Auteur

Bregje Rebergen ging na haar studie rechten aan de slag als advocaat en werkte als jurist bij de overheid. Ze verbleef met haar gezin in New York. Tegenwoordig woont ze in Blaricum. Haar juridische achtergrond en haar woonomgeving inspireerden haar tot het schrijven van deze thriller Dubbelspel. Het is het eerste deel van een serie van de ‘Officier-serie’, met Rixt van Leeuwen als hoofdpersoon.

In een van de eerste hoofdstukken wordt een groot tuinfeest beschreven. Het gaat om de 60ste verjaardag van Solaine, de moeder van het pianoduo. Het is een groots opgezet feest. Zo geeft de schrijfster een heldere kijk op de gang van zaken in de chique Gooise kringen. Vermakelijk is de kritiek op roddeljournalist Stefan Bouwman die uit is op schandalen, terwijl de manager van Valerie en Aisha juist via hem publiciteit wil. Een bekende gang van zaken rondom BN’ers.

Het karakter van de hoofdpersoon komt goed uit de verf. Ze is als officier van justitie een krachtige persoonlijkheid die mannelijke collega’s de baas is. Een beetje afgezaagd is de verwaarloosde partner. Hun kinderen worden gelukkig opgevangen door de au-pair Mary-Lee.

Veel aandacht wordt besteed aan het problematische karakter van Aisha. Ze lijdt aan een dissociatieve stoornis. Ze is door de familie De Saussure geadopteerd en uitgegroeid tot een begenadigde pianiste. Ze vormt met haar zuster een wereldberoemd pianoduo. Haar relatie met Niek, lid van aan een drugsbende, verandert haar gedrag.

Dubbelspel is een geslaagd en bijzonder spannend thrillerdebuut. Het accent ligt op gebeurtenissen en niet op gesprekken. Het slot is verrassend en absoluut onvoorspelbaar.

Bregje RebergenDubbelspel. De officier serie. ISBN 978-94-0162-262-2, 296 pagina’s, € 19,99. Haarlem: Xander Uitgevers 2024.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.