Vlucht

De dood als liefdespartner

Erotiek als leidraad bij speurtocht.

Liesbeth, de beste vriendin van psycholoog Kathleen Verlinden, trouwt met Kathleens vroegere geliefde Lennert. Op de bruiloft ontmoet Kathleen Lucas, ook al een ex van haar. En alsof dat niet genoeg is, is ook Liesbeths broer Mathijs aanwezig, die haar niet lang geleden met geweld heeft gepoogd te verkrachten. En dát heeft Kathleen niet aan Liesbeth willen vertellen, omdat het zo pijnlijk voor haar zou zijn. Echt ontspannen voelt de psycholoog zich dus niet. Ze besluit in de tuin een luchtje te gaan scheppen. En al is de liefde voorbij, Lucas komt haar achterna en bezweert haar dat zij ondanks alles zijn enige liefde is. Wil ze hem nog een kans geven? Liesbeth weigert, Lucas is vreemdgegaan en dat vergeeft ze hem niet. Lucas vertrekt van het feest. Hij laat Liesbeth achter en bij haar slaat de twijfel toe. Ze besluit hem achterna te gaan, naar zijn huis in Zuid-Frankrijk. Door wat er daar gebeurt verdwijnt haar laatste hoop op een toekomst samen. Ze keert totaal van slag terug naar huis.

Een paar dagen later wordt Lucas vermist. Kathleen lijkt de laatste te zijn die hem gezien heeft. Er blijkt in zijn huis een gevecht te hebben plaatsgevonden. Er ligt bloed op de grond. Maar: ook Kathleen heeft bloed op haar kleren. Is dat zijn of haar bloed? Ze heeft een hoofdwond opgelopen. En ze heeft ook een hersenschudding, waardoor ze geen herinnering heeft aan de laatste uren bij Lucas. Alle ogen zijn op haar gericht. Wat weet zij van zijn verdwijnen? Kathleen besluit zelf op zoek naar Lucas te gaan voordat de politie voor haar deur staat.

Auteur

Anja Feliers (1971, Bilzen) is met ruim 80.000 verkochte boeken een zeer succesvolle Vlaamse auteur. Ze volgde de bachelorsopleiding Nederlands te Hasselt. Ze schreef haar debuutroman Donkere Kamers naar aanleiding van het overlijden van haar moeder. Destijds was zij elf jaar en het gebeuren maakte diep indruk. De eerste versie van dit boek vond zij te persoonlijk, waarna ze het gegeven tot een fictief verhaal bewerkte, dat in 2004 gepubliceerd werd.  Fliers debuteerde in 2010 als thrillerauteur met Verleid me. Ze schrijft reeksen thrillers met dezelfde hoofdpersonen. Zo figureert de psycholoog Kathleen Verlinden inmiddels al in twaalf boeken. Verder schreef ze drie erotische boeken in de serie Dirty Little Secrets, drie thrillers over het medium Caro Westerhof en nog een zevental losse boeken waarvan één speciaal voor Flair.

Feliersontving voor de erotische roman Huid tegen Huid de prijs voor de Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2020.

Dit is de eerste Kathleen Verlinden die ik lees. Uit voorgaande recensies begrijp ik dat zaken uit haar psychologenpraktijk vaak een rol spelen in haar boeken. Dat lijkt mij boeiend. In dit boek, waar vooral Kathleen oude liefdesrelaties een rol spelen, krijg ik af en toe het gevoel dat Kathleen zélf eens naar een goede psycholoog toe moet. Heden en verleden spelen zó op in haar geest, dat het nuttig zou kunnen zijn de kussens eens los te schudden onder deskundige leiding.

Het is duidelijk dat Anja Feliers ervaring heeft met het schrijven van erotische romans. Ze weet lusten beeldend te brengen. Knap!

Een boeiend boek, al zullen de fans van de auteur de psychologenpraktijkzaken missen.

Anja FeliersVlucht. ISBN 9-789-463-8338-51. 301 pagina’s, €22,00. Kalmthout: Pelckmans Uitgevers 2024

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.