De jongen die niet sliep

Een ontbijt met nare gevolgen

Jessie De Roover laat zich niet kisten.

Abby Meeussen tast stevig toe bij het ontbijt. Bijna een jaar heeft ze amper kunnen eten van de zenuwen omdat haar tweejarig zoontje Jack aan leukemie leed en zware behandelingen moest ondergaan. Maar nu hebben zij en haar man het bericht gekregen dat Jack beter wordt. Ze zijn nog nooit zo blij geweest. Ze heeft haar moeder gevraagd op Jack te passen en een B&B in Antwerpen geboekt, zodat ze met haar Peter eens een avond kan relaxen. Maar er lijkt iets niet goed te gaan. Als ze een toastje met jam heeft genomen wordt ze eensklaps beroerd. Ze voelt haar lichaam verkrampen, ze valt en sterft binnen een paar minuten. Abby is vergiftigd. Haar leven is voorbij.

Het Antwerpse team Moordzaken stort zich op de zaak, maar komt niet snel met een antwoord. En dan dreigt er opnieuw iemand vergiftigd te worden, die nog nét van de dood lijkt te worden gered. Maar of dat inderdaad lukt… Alsof het allemaal niet genoeg is, verdwijnt Francesco, een gewaardeerd lid van het politieteam. Hij laat zijn verloofde achter en plukt de bankrekening leeg. Wat is hier in vredesnaam aan de hand? Dit had niemand achter hem gezocht.

Tot overmaat van ramp speelt er ook nog een nare drugszaak. Een jonge dealer wordt opgepakt en blijkt relaties te hebben met iemand uit het politieteam. Commissaris Jessie De Roover kent de jongeman. Niet persoonlijk, maar ze weet dat haar nichtje en petekind Poppy een van zijn slachtoffers zou kunnen zijn. Er zijn te veel overeenkomsten, ze zou de knaap graag zelf willen oppakken. Maar zij moet op pad voor een ander spoor. Haar hoofd loopt om. En meer dan dat. Want intussen wordt zij ook bedreigd.

Auteur

Chris Delaet is geboren in het Belgische plaatsje Mol en daar altijd blijven wonen. Het is dan ook geen wonder dat haar boeken zich ook in Mol afspelen, al maakt ze wel eens een uitstapje over de grens. Ze geeft leiding aan een team van 25 mensen dat werklozen helpt bij hun zoektocht naar een baan.

Een aantal jaren geleden kreeg Chris te horen dat zij borstkanker had. Een zware klap, maar tijdens haar behandeling bedacht zij dat het goed zou zijn erover te schrijven zonder in de taboesfeer te geraken. Ze schreef een persoonlijk boek waarin ze zicht gaf in de gevoelswereld van kankerpatiënten. Delaet debuteerde in 2021 met Het verloren meisje. Daarop volgde Een dodelijk geschenk uit de hemel. In beide boeken figureerde politievrouw Jessie De Roover, die haar ziekte-ervaring deelde met de auteur en intussen – want het leven gaat door – haar speurwerk deed. Ook dit nieuwe boek is een Jessie De Roover.

In Mol wordt hard gewerkt om de diverse zaken op te lossen. De moord, de bijna-moord, de verdwijning, de lezer kan het verhaal van A tot Z volgen.

Chris Delaet schrijft vlot, maar wel érg Vlaams, zoals het lezerspubliek boven de grens ongetwijfeld zal opmerken, maar dat mag de pret niet drukken.

Een geslaagde thriller.

Chris Delaet – De jongen die niet sliep. ISBN 9-789-464-985-245. 264 pagina’s. € 21,99. Beernem (België): Zors Books 2024.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.